HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Samenwerking | Dronepiloten trainen bij FC Rijnvogels

Dronepiloten trainen bij FC Rijnvogels

Dronecampus Unmanned Valley breid haar testvelden uit naar de naastgelegen voetbalclub.

Unmanned Valley breidt haar testfaciliteiten uit naar de naastgelegen voetbalvereniging. Om de innovatieve samenwerking af te trappen, werd een eerste vlucht boven het terrein van FC Rijnvogels gemaakt. Deze vlucht leverde niet alleen prachtige beelden op, maar de drone bracht ook de pen waarmee de gebruiksovereenkomst werd ondertekend.

Het terrein zal voornamelijk in de ochtenden worden ingezet voor het oefenen van gebouwinspecties met drones. Rondom gebouwen hebben piloten te maken met obstakels, onverwachte windstromen, wegvallen van GPS of het risico op een verminderde verbinding. Het risico is dus hoger en vereist een goede training. Deze unieke testmogelijkheid is vanaf nu te reserveren bij Unmanned Valley.

Het uitbreiden van de testfaciliteiten is van groot belang voor de groeiende drone-industrie en versterkt het Unmanned Valley-ecosysteem binnen de regio. Het huidige testgebied zit regelmatig vol en kon bovendien niet worden ingezet voor gebouwinspecties. Met het ondertekenen van deze gebruiksovereenkomst is dat wel mogelijk! De samenwerking biedt ook voordelen voor FC Rijnvogels, zoals de mogelijkheid om deze geavanceerde technologieën te integreren en verdere samenwerking te verkennen. Om de samenwerking symbolisch af te trappen, kwamen FC Rijnvogels voorzitter Marcel van Duijn, Unmanned Valley directeur Theo de Vries, en wethouder Jacco Knape (Katwijk, Economie) samen. De wethouder merkte op: “Een mooie, innovatieve samenwerking tussen twee ‘buren’ waarbij het terrein van de voetbalclub ook overdag gebruikt wordt!”

Gebouwinspecties met drones bieden tal van voordelen ten opzichte van traditionele methoden. Door het vermijden van gevaarlijke situaties verhogen drones de veiligheid en versnellen ze het inspectieproces. De ontwikkeling van deze technologie is de laatste jaren hard gegaan, waardoor de techniek voor veel bedrijven en organisaties toegankelijk is geworden. Bovendien zijn de moderne sensoren in staat om eenvoudig hoogwaardige data te verzamelen, zelfs op moeilijk toegankelijke plekken. Daarnaast verstoren drones dagelijkse activiteiten minimaal en hebben ze een kleinere ecologische voetafdruk. Dankzij deze innovaties zijn drones een efficiënte, veilige en milieuvriendelijke keuze voor gebouwinspecties.

De verwachting is dat deze methode in de nabije toekomst in toenemende mate zal worden ingezet. Daarvoor zijn natuurlijk wel goed opgeleide piloten nodig. De samenwerking tussen Unmanned Valley en FC Rijnvogels markeert een belangrijke stap in de integratie van dronetechnologie in verschillende sectoren. Beide partijen kijken uit naar een vruchtbare samenwerking die zal bijdragen aan de ontwikkeling van zowel de drone-industrie als de regio.

 

Over Unmanned Valley
Unmanned Valley is een campus voor sensor gerelateerde technologieën en toepassingen. Het is de ideale plek voor startups, scale-ups, gevestigde bedrijven, kennisinstellingen en overheden om drones en andere sensor-based technologie te onderzoeken, ontwikkelen en testen. Unmanned Valley is uniek in Nederland. Het luchtruim kan continu en flexibel gebruikt worden en een corridor naar zee maakt BVLOS-vliegen binnenkort mogelijk (boven land en zee). De campus bevindt zich op voormalig marinevliegkamp Valkenburg ligt het fieldlab in het hart van het gebied met bedrijven en kennisinstellingen die de UAV-industrie maken. Unmanned Valley is een initiatief van de TU Delft en gemeente Katwijk en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de EU.

Meer informatie op: www.unmannedvalley.nl

 

17/07/2024

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media