HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 | Simpele zege en ticket voor de volgende ronde

Warm middagje resulteert in een handvol treffers

Het is de brigade van Arjan Timmers gelukt om zonder al teveel zweetdruppels de volgende ronde van de KNVB Beker te behalen. Uit op het gezellige sportpark van VV Spirit was het vrijwel direct duidelijk dat Rijnvogels met de winst aan de haal zou gaan. De geel-witten moesten tegenhouden en probeerden met lange bal paniek te zaaien achter de rood-zwarte defensie. Eenmaal lukte dit en had de thuisploeg de gelijkmaker op de schoen, maar dit werd onschadelijk gemaakt door een knappe parade van Kaylee Ruitenbeek. Voor de rest was het Rijnvogels wat vrij kon aanvallen.

En dat was zeker in de eerste helft heel erg leuk om te zien. De formatie was ongewijzigd ten opzichte van de zevenklapper tegen Barendrecht en ons vlaggenschip weet elkaar hierin steeds beter te vinden. Er werd op hoog tempo naar hartenlust gecombineerd en na een minuut of tien mocht Romy Speelman met haar linkerbeen de bal in de lange hoek krullen. Het werd bij vlagen een rondo in het zestien meter gebied van de tegenstander, wat zich kranig verweerde. Na een goede inspeelbal van Jackie Huijsing kon Lize de Vries wegdraaien, haar schot vloog over. De kansen stapelden zich op en in de 30e minuut kwam hier de mooiste aanval uit. Het hoogtepunt van de wedstrijd. Jackie Huijsing vond van achteruit Myrthe Korstanje die op haar beurt Lize de Vries wist te vinden. Een prachtige individuele actie van onze topscoorder bracht de bal uiteindelijk bij Kitty Susan, die haar tegenstander knap uitkapte en in de kleine ruimte Romy Speelman wist te vinden. Een vernuftig hakje kwam terecht bij de meegesnelde Myrthe Korstanje die onderkant lat de marge verdubbelde. Een heerlijke goal via hogeschool voetbal. Voor rust kwam ook de derde treffer van de middag nog op de borden. Spirit hanteerde de lange bal maar een mis peer van jewelste kwam in de voeten van Lize de Vries, die wederom haar directe tegenstander op mooie wijze de hielen liet zien en daarna de meegelopen Fleur Stam een niet te missen kans bood. Een mooie kopbal van Kitty Susan had het feest helemaal compleet kunnen maken, maar deze plofte op de lat.

Na de verkoelende limonade hetzelfde spelbeeld. De pijp was al snel leeg bij de gastvrouwen uit de 1e klasse, waardoor het spel veel stil lag door blessurebehandelingen. De effectieve speeltijd was erg weinig in de tweede helft en dat kwam het voetbal niet ten goede. Het was Rijnvogels die er toch nog wat van probeerde te maken en er lustig op los voetbalde. Een ingooi van Claudia Owel kwam via Romy Speelman bij Myrthe Korstanje, die met een lekker balletje Kitty Susan aan het werk zette. Een knappe aanname en rust in de afronding zorgden voor de 0-4. Een schot van Jackie Huijsing zeilde over en Fleur Stam had met haar linkerbeen een mooie krul in huis die via de keeper op de lat terecht kwam. De ingevallen Eva Schepers dribbelde het middenveld over en vond met een steekballetje Myrthe Korstanje, die haar tweede treffer van de middag maakte en de 0-5 voor haar rekening nam. Een goal van invaller Celine van der Toorn werd nog afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Na de zoveelste blessurebehandeling bij de tegenstander was de rek eruit en was de volgende ronde een feit.

Het ticket voor de volgende ronde is binnen voor de Kooltuinvrouwen. Dinsdagavond volgt er een oefenwedstrijd op De Kooltuin tegen 1e klasser Forum Sport. Aanstaande zaterdag staat de laatste speelronde in de bekerpoule op het programma. Dan trekt de karavaan richting Alphen aan den Rijn om de degens te kruisen met ARC. De aftrap op Sportpark Zegersloot is om 11.00 uur. Met het oog op de competitiestart zou het mooi zijn als Rijnvogels nog flink wat tegenstand krijgt om de laatste puntjes op de i te zetten. We kijken er alweer naar uit of het mooie voetbal van afgelopen zaterdag weer een vervolg gaat krijgen.

Foto’s: website VV Spirit

09/09/2024


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media