HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 2 | Heren 2 bekert verder ten koste van plaatsgenoot

Op het scherpst van de sportieve snede

Het tweede, oftewel de jonkies van trainer Roy Mulder, hebben zich ten koste van plaatsgenoot Quick Boys 3 een ronde verder in het bekertoernooi gevoetbald. Het ging niet zonder slag of stoot maar aan het eind van de rit lichtte een 2-1 positieve score op van het scorebord.

Het verschil in de score was minimaal. Het verschil in leeftijd van de Boyzers en de Vogels zal over de beide teams genomen, iets groter zijn geweest. De mannen van Nieuw Zuid telden in hun team ook spelers die ooit ook het rode Rijnvogelshirt droegen. Wie kent ze nog? Eef Schoneveld, Peter van Rijn, Sander van der Horst, Sander van der Gugten en Jacco van der Bent. Laatstgenoemde was het trouwens die de blauw-witte tegentreffer op zijn naam schreef.

Opmerkelijk en bijzonder was wel dat doelman Ruben van der Does van de opponent een rode trui en een zwarte broek aan had. Exact dezelfde kleuren als de thuisclub. Hoe dom ben je? De spelers van Quick Boys weten sinds tijden dat de Vogels een rood shirt dragen dus waarom niet voor een ander tricot gezorgd? Enfin, zij mochten blij zijn met de coulance van de arbiter maar menig leidsman zou dit never hebben geaccepteerd.

Na deze randzaken terug naar de wedstrijd. De thuisclub had moeite om de ervaring in de vijandelijke defensie in verlegenheid te brengen. Aan de andere zijde wisten de bezoekers vooralsnog geen gevaar te stichten zodat het een min of meer gelijkopgaand middenveld gevecht werd. Overigens met een paar aardige mogelijkheden voor de gastheren die een pegel van Joah van Duijn op de kruising uiteen zagen spatten. Kort voor half time leken de Boys de score open te breken maar met kunst-en vliegwerk wisten doelman Pieter Plug in samenwerking met een collega verdediger een inslag te voorkomen. Half-time.

In het tweede bedrijf kwamen de mannen van Zee beter in de wedstrijd en werden vaker gevaarlijk dan voordien. Beide teams gingen volle bak voor de volgende ronde in het bekertoernooi. De Vogels openden het bal met een fraaie afwerking van Sander van Hensbergen die een voorzet op maat van Mike Zwijnenburg op juiste waarde schatte. Toen Tim Otten de stand beheerst naar 2-0 tilde leek het gedaan met de bezoekers. Niets van dat alles want een enorme communicatiestoring in de Rijnvogeldefensie betekende binnen de minuut dat de spanning weer terug was met namens de gasten dank aan Jacco van der Bent die het Kooltuinnet zoals voorheen nog wist te vinden. Maar toen in dienst van de thuisclub.

De thuisclub wilde afstand nemen maar doelman Ruben van der Does voorkwam dit een aantal keren. De bezoekers gingen op jacht naar de gelijkmaker die er niet kwam omdat de roodzwarte defensie stand hield. Bij tijd en wijlen een pittig potje met een gelukkige winnaar

14/09/2024


Alle wedstrijdverslagen van Heren 2

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media