HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 | Tiental Vogels buigen voor Hoek

Pech op drie fronten

Dat de Vogels bij Hoek een zware middag tegemoet zouden gaan stond buiten kijf. Dat zij hun snelle spits Sem van Oosten (geblesseerd) zouden missen idem dito. Wat ook buiten kijf stond is de terechte vroege rode kaart voor doelman Pim van der Plas. Arbiter van dienst, Alwin Steeg kon niet anders nadat de Katwijkse sluitpost buiten de zestien ongelukkig hands maakte. Wat ook buiten kijf stond is dat de bal al ruim en breed de achterlijk gepasseerd was waaruit het tweede Zeeuwse doelpunt werd geboren. Geen beste beurt voor de assistent-scheidsrechter van dienst die de flater van de dag op zijn conto bij kon schrijven. Zelfs de meest verstokte Hoek aanhangers beaamden dit.

Hoek beschikt over een goed team en staat niet voor niets op een puntje achter op koploper Blauw-Geel ’34. Het elftal van trainer De Nooijer mag zich gezien het tot op heden gepresteerde tot de titelkandidaten rekenen. Zij hadden echter wel een makkie aan de Katwijkers die al na acht minuten met tien man verder moesten. Na een dieptepass uit het Hoekse achterland moest Pim van der Plas wel zijn hok uitkomen maar buiten de zestien maakte hij ongelukkig hands. ‘Ik kreeg de bal via mij borst tegen mijn arm’ verklaarde de ongeluksvogel achteraf. Aanvaller Brian Anthonie Iliohan werd het slachtoffer. Zo, dus verder met tien man nadat de Vogels goed uit de startblokken waren gevlogen en de eerste kans kregen doch doelman Finn Murre grabbelde het leer succesvol binnenboord.

Na de eliminatie van Van der Plas werden de Vogels vleugellam. Het Zeeuwse spreekwoord Luctor et emergo (ik worstel en kom boven) ging voor de vandaag in het grijze uittenue gestoken Kooltuinboys (waarom geen eigen kleuren?) niet op. De Katwijkers werden de grijze muis op sportpark Denoek. De withemden domineerden daarna de wedstrijd. Een inzet werd door invaller doelman Stijn Driebergen nog knap gekeerd maar in de rebound werd Gertjan Emmanuel Martens de winnaar in de flipperkastfase daarna. Aan opbouwend voetbal kwamen de gasten nauwelijks toe. Vervolgens de black-out van de linesman toen de Katwijkse defensie de bal al achter de lijn zag gaan en het ook daadwerkelijk zo was. Martens profiteerde en zijn voorzet werd door Steve Schalkwijk onberispelijk binnen geknald, 2-0. Tijd voor de adempauze en voor trainer Danny Hijzelendoorn huiswerk om te bespreken hoe de schade in de tweede helft zien te beperken.

Het had kort na de hervatting nog zo maar even een wedstrijd kunnen worden als na de vrije trap van Nabil Haddadi door Jesse Driebergen het leer beter was getoucheerd. Nu werd het een pooi voor doelman Finn Murre die verder een makkelijke middag had. De vogels speelden een slechte en verloren wedstrijd. Van opbouwen was nauwelijks sprake en lange halen naar voren om zich uit de Hoekse druk te ontworstelen waren op voorhand gedoemd te mislukken. De gastheren balden vrolijk en goed verder met als resultaat de fraaie 3-0 van Kevin Hebbelinck (stijf in het kruis) en de 4-0 van Yanillo de Nooijer. Als je je spits mist, de keeperr al vroeg mocht gaan douchen, de linesman niet bij de les is, zelf minimaal presteert en de gastheren prima acteerden is de nederlaag vrij simpel verklaard.

FC Rijnvogels. Van der Plas (8.S.  Driebergen), Gomez Nieto, Assendelft (62. Heeringa), Michel, Scholten, Van Paasen, J. Driebergen (74. Zwanenburg), Haddadi (62. Van Vuren), Van Dongen, Iliohan (8. S. Driebergen), Van der Meer (.62. Koppenol).

Scoreverloop. 18. Martens1-0. 38. Schalkwijk 2-0. 58. Hebbelinck 3-0. 68. De Nooijer 4-0.

12/10/2024


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media