HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Vrouwen 1 | Veerkrachtig Rijnvogels wint de derby

Vlaggenschip krijgt na de rust kleur op de wangen 

Een derby is een speciale wedstrijd. De wedstrijd staat op zich zeggen de kenners die graag deze open deur in trappen om vooraf een stempel te drukken op dit treffen. Duels tussen Rijnvogels en Ter Leede zijn nooit saai, nooit voorspelbaar en hebben altijd een verhaal. Never a dull moment. Rijnvogels de betere ploeg maar speelde wellicht wel haar minste eerste helft van dit seizoen. Het moest tijdens de rust op de blaren zitten en dankbaar zijn dat doelvrouw Ricci Geenen haar ploeg vlak voor de thee op de been hield nadat Ter Leede aanvaller Annabel Schoonderwoerd alleen op de goal kwam afstuiven. De Kooltuinbewoners toonden in het tweede bedrijf veerkracht. Jubilarissen Kitty Susan en Claudia Owel (100 en 250 wedstrijden in Vrouwen 1) drukten dat in doelpunten uit.

Toen het gekletter van het vuurwerk en de damp van de rookpotten en fakkels voorbij was stonden er twee teams aan de aftrap die niet aan aftasten deden. De eerste kans van de wedstrijd was voor de gastvrouwen. Een lekkere combinatie tussen Lize de Vries en Myrthe Korstanje werd op waarde geschat door Kitty Susan. Via de rechterkant kwam zij het zestien meter gebied en haar harde knal belandde in het zijnet. De opbouw van Rijnvogels verliep echter te traag om daar een vervolg aan te geven. Het voetbalde zichzelf een beetje in slaap en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd in de 35e minuut. Een lange bal van achteruit werd eerst nog gewonnen, maar het vervolg was in defensief opzicht van Rijnvogels te slap om de vrije doortocht van Annabel Schoonderwoerd te verijdelen. Een keurige lob betekende de openingstreffer. Dan kan je als ploeg 80% balbezit hebben, maar te slordig en te slap betekent op achterstand komen in de Topklasse. Vlak voor rust kreeg Ter Leede ook de kans op de 0-2 in een bijna identieke situatie, maar Ricci Geenen hield haar ploeg op de been.

In het tweede bedrijf een beter en energieker Rijnvogels. Het werd nu menens en de ploeg kreeg kleur op de wangen. De ploeg van Arjan Timmers draaide de duimschroeven aan en drukte het gehavende Ter Leede terug op eigen helft. Slordige passes zorgden nog niet voor echte grote mogelijkheden totdat na een klein uurtje spelen Jeanny Harders op de flank aan het werk werd gezet de bal indraaide. Ter Leede kopt weg maar Kitty Susan stond precies op de juiste plaats om de bal daarna direct uit de lucht op heerlijke wijze binnen te volleren. Snel de bal pakken en jagen op die winnende treffer was het devies. Celine van der Toorn leek doorgebroken maar werd net op tijd gestuit, een geplaatst schot van Romy Speelman werd uit de hoek geplukt en aan de andere kant pakte Ricci Geenen een puntertje mooi uit de hoek. De sterk spelende Lize de Vries had een goede wisselwerking met Kitty Susan en bediende haar aanvoerder die vervolgens over schoot. Rijnvogels bonsde op de deur en Ter Leede moest uiteindelijk toch gehoor geven. Iva van Duuren zette Jeanny Harders maar weer eens aan het werk die een mooie voorzet in huis had. De meegekomen Claudia Owel liet de bal op haar voorhoofd kletsen en dat zorgde voor veel plezier en ook een beetje opluchting in het Rijnvogels kamp. Daarna kwam Ter Leede weer opzetten met drie vrije trappen achter elkaar waarbij de laatste via de kluts en de paal nog maar net voor lijn kon worden gekeerd door Ricci Geenen. De laatste wake-up call voor Rijnvogels deze wedstrijd. Een schot van Claudia Owel werd onder de lat weggeplukt. Rijnvogels probeerde de wedstrijd lam te leggen door lange periodes van balbezit te houden en dat haalde de angel uit het spel van de Sassenheimers. Een mooie kans voor de ingevallen Eva Schepers had de wedstrijd in het slot kunnen gooien maar vlak voor de goal ging de inzet over.

Na negentig minuten en een beetje konden de handen in de lucht bij iedereen die Rijnvogels een warm hart toedraagt. De thuisploeg stak niet in haar beste pak maar toonde in de tweede helft karakter en maakte twee uitstekende goals. Ook als het niet gaat zoals het vooraf bedacht is, moeten de punten toch ook de streep getrokken worden. Dat gebeurde in de derby goed, dat is weer een winstpunt naar de belangrijke wedstrijden die gaan volgen de komende weken. Door de winstpartij heeft Rijnvogels zich stevig genesteld in de subtop van de Topklasse. Volgende week tegen DSS in Haarlem het vervolg.

14/10/2024


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media