HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JEUGD | De JO8-3 is team van de week!

De jongens onder de 8 jaar zijn met een nieuw team gestart in september. Erg leuk om te zien hoe ze in een paar weken gegroeid zijn als team.

Iedere dinsdagmiddag trainen we samen en daar hebben de jongens veel plezier in. Vooral de oefening “de haai is los” is favoriet. In een vierkant dribbelen de jongens met ieder een bal aan hun voet. Dan wordt de haai losgelaten en gaat de jongen zonder bal het vierkant in op jacht naar de ballen. Als de bal uit het vierkant is geschopt door de haai, gaat de speler naar de kant. Wie blijft als laatste over? De jongens leren zo hun bal te beschermen in een kleine ruimte.

Verder geven we als trainers aandacht aan het groepsproces om samen echt een team te worden. Ze helpen elkaar (en de tegenstander!) overeind. Als een speler mist zeggen de jongens nu: “volgende keer beter”. Daarvoor waren ze geneigd om commentaar te leveren op een gemiste kans.

De eerste vijf wedstrijden van het seizoen waren erg leuk. Plezierige tegenstanders en het niveau lag ongeveer gelijk. Dus we wonnen, verloren en speelden gelijk. Met het mooie weer erbij was de zijlijn goed gevuld met ouders en verdere familie om de jongens aan te moedigen.
Na een veelbelovende start zijn we benieuwd hoe het verder gaat dit seizoen!

De trainers van JO8-3,
Ronald Hoppers en Jan-Willem Korpelshoek
 

15/10/2024

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media